top of page

Snel recept - Voor zowel baby als papa en mama

Tegenwoordig koop ik alles al voorgesneden. Ja, je bent dan wat duurder uit, maar het weegt niet op tegen hoeveel stress mij dat scheelt. Matthias vind etenstijd namelijk altijd het perfecte moment om al zijn energie in een uur zoveel mogelijk te verbruiken en is dan ontzettend druk en aanwezig. Dus ik heb totaal geen behoefte aan een uur lang prei snijden, aardappels schillen en kip ontleden. Lang leven deze moderne tijd, waarin je dit kant en klaar kunt kopen!


Graag deel ik mijn recept met jou. Dit kun je namelijk voor je baby koken en met wat aparte toevoegingen heb je ook direct een lekkere maaltijd voor jezelf en eventueel de rest van het gezin!


Mac & Cheese met pompoen

4 porties

1 grote zak gesneden (rode) ui

2 tl knoflookpuree

2x zak van 400 gr gesneden flespompoen

300 gr (volkoren) macaroni

200 gr zuivelspread bieslook light

1/2 tl gemalen nootmuskaat

1/2 tl chilivlokken

200 gr geraspte kaas

Olijfolie


Verwarm de oven op 200 graden. Kook de macaroni beetgaar in 8 minuten. in de ene pan. En de pompoen ook in 8 minuten, in een andere pan. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Giet de macaroni af, evenals de pompoen maar bewaar daarvan een kopje vocht. Pureer de pompoen samen met het kookvocht met een staafmixer. Meng de zuivelspread erdoorheen. Neem nu een portie eruit voor je baby en zet apart. Voeg nu de nootmuskaat en chilivlokken toe aan de rest van de pompoenpuree. Neem een deel macaroni en meng dat met de portie voor je baby. Giet de rest bij de pompoenpuree, evenals het ui-knoflookmengsel en meng. Schep alles in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak 25 min in de oven tot goudgeel en knapperig. Voeg bij de portie van je baby eventueel nog wat kruiden toe zoals peterselie.


Bron: AH


Hier viel het enorm in de smaak! Heb jij nog een lekker recept wat zowel jijzelf als je baby eet?

Deel het!


Fijne dag!


x Miranda



14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page