top of page

Wubbanub. De ideale speen?

Vanaf dag 1 zoog Matthias het liefst de hele dag op onze pink. Bram en ik hadden na een paar weken allebei van die zompige, gerimpelde, schrale pinken. Tijd voor een andere oplossing vond ik. Diverse spenen die we hadden gekregen in gratis baby-pakketten probeerde we maar waren allemaal enorm en geen succes. Steeds viel de speen uit Matthias zijn mond. Daar moet iemand toch iets op bedacht hebben bedacht ik me. En ja, de Wubbanub!


Wubbanub

De Wubbanub is een van oorsprong medisch ontwikkelde speen. Het zorgt samen met het speciaal ontwerpen pluche speelgoedbeestje ervoor dat de speen op de borst van je baby blijft liggen. De Wubbanub is één geheel: een door Philips ontwikkelde Soothie speen met hieraan permanent bevestigd een gepatenteerd pluche speelgoedbeestje. Er is keuze uit veel knuffeltjes zoals een olifant, giraffe, hond, kat, koe, aap, pinguïn, vos en nog veel meer!

De Wubbanub is goedgekeurd door de Amerikaanse Vereniging van Kinderartsen en wordt op vele kinder- en neonatologie afdelingen gebruikt. Hij is daarbij ook nog eens heel hygiënisch, want hij is volledig reinigbaar in de wasmachine of stoomsterilisator.


Soothie

Soothies zijn bijzondere speentjes, oorspronkelijk voor premature of laaggewicht baby’s. Deze zijn zo geschikt voor hen omdat ze de ideale grootte hebben, niet teveel wegen en er speciale apparatuur zorgeloos op aangesloten kan worden. Daarbij bestaat deze uit 1 geheel, waardoor er geen vuil in kan kruipen. Kortom, de nadelen van reguliere fopspeentjes zijn hierin weggewerkt. De vorm en grote van de speen is precies goed voor pasgeboren baby's.


Aanbeveling!

Ik beveel de Wubbanub echt van harte aan. Matthias is nu ondertussen 14 maanden en heeft er ondertussen 3 versleten. Hij is zo gewend nu aan de Wubbanub. En eerlijk, het is ook gewoon een ontzettend leuk gezicht! Je kunt hem heel makkelijk wassen met speen en al, en de speen vervolgens uitkoken in heet water door de Wubbanub 5 minuten ondersteboven in het water te houden. De speen is ook zo schoongemaakt. Het knuffeltje blijft lekker zacht, ook na het wassen.


Heeft jouw kindje ook een Wubbanub? Of gebruik je een andere speen waar je enthousiast over bent? Deel het!


x Miranda


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page