top of page

Sprong 12 maanden - Niet willen slapen

Al een paar weken wil Matthias niet meer in zijn bedje slapen. Met name 's avonds is het een strijd om hem er in te krijgen en beneden te komen zonder dat hij weer begint te huilen en het hele circus opnieuw begint. Nu gaat het een stuk beter en heb ik manieren en trucjes gevonden om het sneller voor elkaar te krijgen. Dit deel ik graag met jou ter inspiratie en misschien herkenning!

Middagdutjes

Een flesje melk is eigenlijk altijd standaard voor elk slaapje. In het begin van deze sprong deed Matthias nog twee slaapjes overdag. Nu doet hij er nog maar één rond het middaguur. Het duurde even voor dit nieuwe ritme er was maar ik probeerde goed te kijken hoe hij op dingen reageerde en legde hem ook voor een tweede keer nog op bed als daar toch behoefte aan leek te zijn. En nu doet hij eigenlijk al een paar weken één slaapje in plaats van twee. Hierdoor is hij rond 19 á 20 uur weer moe genoeg om niet lang te vechten ’s avonds tegen het slapen gaan.

Vastklampen

Wanneer ik het riedeltje van slapen gaan met hem deed kon ik hem eerder gewoon nog half wakker wegleggen en weggaan. Nu klampte hij zich al aan me vast zodra ik naast het bed stond en hij voelde aankomen dat ik hem neer wou gaan leggen. Hem dan daadwerkelijk ook neerleggen resulteerde in heel hard krijsen, wat overging in kokhalzen en soms zelfs overgeven. Heel naar om te zien en horen, dus dit was uiteraard geen optie. Elke avond stond ik hem in slaap proberen te wiegen, maar als hij nog te wakker was dan had niks zin.


Box

Hij heeft vaak tot 23 uur in de box zitten spelen. Soms heel lang zonder huilen en gewoon lekker prutsen met z’n speelgoed. Wanneer hij dan echt heel erg moe en er klaar mee was, ging hij staan aan de rand en huilen. Dan wist ik dat hij klaar was om naar bed te gaan en ik hem dit keer wel in slaap gewiegd kreeg. Soms was hij al in slaap gevallen in de box en kon ik hem zachtjes in bed leggen. Enkele keren kwam de paniek dan terug bij hem en stond ik toch weer te tobben met hem.


Het zijn lange weken geweest met onrustige avonden en nachten. Nu gaat het ondertussen al een stuk beter en slaapt hij de meeste nachten op tijd en ook weer door. Alles bij elkaar heeft het zeker 6 weken geduurd. Oh wat een dip voelde ik vaak. Oververmoeid, onzeker en gefrustreerd. Vaak al met lichte angst voor de avond, want dan moest ik het allemaal weer overnieuw doen en ooit kwam ik zelf in bed. Ik plande daarom niks overdag de afgelopen tijd. Als ik toch energie had om er even op uit te gaan, dan besloot ik dat op het moment zelf. Overdag hield ik me rustig met Matthias, zodat ik de avond goed zou kunnen volhouden. Ik vond dit een zeer heftige sprong, maar ben erg trots op hem want hij is nu gaan lopen en zegt ‘hallo’ terwijl hij zwaait!


Zit jij ook in deze heftige sprong met je kindje? Succes mama, je kan het!


x Miranda


525 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page