top of page

Baby Kerstmenu - 3 gangen - (vanaf 10 maanden)

Bijgewerkt op: 26 dec. 2020

Nu Matthias ook vaste voeding eet, lijkt het me leuk deze kerst iets speciaals voor hem te maken om te eten tijdens het kerstdiner. Ook wil ik het graag simpel houden, omdat de kans aanwezig is dat hij in een bui is en maar een paar happen eet. Zonde als ik dan een uur in de keuken heb gestaan. Dus ga ik voor een groentesoepje en een prakje van knolselderijpuree, boontjes en wortel, en als toetje Griekse yoghurt met fruit en koekkruimels. Zo maak ik ze:Recept Baby Groentesoepje

4 porties

Ingrediënten:

- Half blokje groentebouillon (500 ml variant)

- 1 liter kokend water

- 2 stronkjes bloemkool

- 2 stronkjes broccoli

- 4 worteltjes

- Pasta (mini-macaroni)


Tips vooraf: Ik gebruikte een half blokje bouillon om de soep minder zout te laten zijn. Ook kocht ik een zakje groentetrio waar ik de benodigde stronkjes en worteltjes uithaalde en de rest gebruik voor ons eigen eten. Mini-macaroni is zeker een aanrader voor deze soep, maar dit had ik nu niet in huis dus heb ik fusilli gebruikt. Bepaal zelf hoeveel je wil gebruiken, want het ene kind is het andere niet.


Bereiding:

Kook 1 liter water in de waterkoker. Giet 500 ml gekookt water in een pan of maatkan en roer het halve bouillonblokje erdoor. Gebruik het overige water voor het koken van de pasta. Prik met een vork in de pasta om te checken of deze zacht is. Haal de pasta uit het water met een schuimspaan. Voeg de groenten aan het water toe en kook ze. Snijd de pasta indien nodig klein. Verdeel de pasta over 4 bakjes. Prik met een vork in de groente om te checken of deze zacht is. Haal de groente uit de pan en snijd klein. Verdeel de groente over de 4 bakjes, evenals de bouillon. Klaar!Je kunt de andere bakjes soep invriezen voor een andere keer. Let op dat je wel bakjes gebruikt met een deksel en die geschikt zijn voor de vriezer!


Recept Knolselderijpuree met worteltjes en boontjes

1 portie

Ingrediënten:

- 1 pak knolselderijpuree kant en klaar (Picnic)

- 2 worteltjes

- 3 sperzieboontjes


Bereiding:

Verwarm de oven voor en volg de instructies op de verpakking van de puree. Kook de worteltjes en boontjes gaar in een pan water. Prak 2 grote eetlepels puree met de worteltjes en boontjes tot een fijne puree. Klaar!


Griekse Yoghurt met vers fruit en koekkruimels

1 portie

Ingrediënten:

- 150 gr Griekse yoghurt 10% vet

- Stuks vers fruit of een pak diepvries fruit naar keuze

- Lange vingers of baby Liga


Bereiding:

Meng de Griekse yoghurt met wat (kleingesneden) fruit en verkruimel er een koekje doorheen. Klaar!


Ga jij ook wat maken voor het kerstdiner van je kleintje? Deel jouw menu in de reacties!


Fijne feestdagen!


x Miranda


PS: Ik ben geen expert wat betreft voeding bij baby's. Ik deel dit menu vanuit mijn eigen ervaring en het karakter en vermogen van mijn kind.Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page