top of page

Eerste hulp bij doorlek-luiers!

Ineens haal ik Matthias al dagen zeiknat uit bed ‘s ochtends. Van z'n romper tot z'n slaapzak, alles kan elke dag in de was. Ik kocht er maar 2 slaapzakken bij want ze zijn niet aan te slepen. Op internet ging ik op zoek naar tips van andere mama's en ik vond veel goeie. Uiteindelijk was er 1 die het beste werkt. Graag deel ik mijn bevindingen met je:


2 luiers aandoen

Aangezien we Matthias vaak op z'n buik in bed vinden, keek ik gelijk naar de tips voor buikslapers. 2 luiers aandoen, waarvan de buitenste een grotere maat en andersom aan, is een hele goeie oplossing. Zeker in combinatie met het omvouwen van het randje op de buik naar binnen. Maar het is wel een aardig pakket tussen de beentjes en veel gedoe om die luiers goed te krijgen. Ook haalde ik Matthias nog steeds enigszins klam uit bed, dus voor ons werkte dit uiteindelijk niet constant, maar anderen zweren erbij dus misschien werkt dit wel goed voor jouw kindje!


GOUDEN TIP:

Wat voor Matthias het beste werkt is zijn romper niet dichtknopen. Hij draagt 's nachts een normale maat Kruidvat luier en we doen de drukknoopjes aan de onderkant van zijn romper niet dicht. Sindsdien heeft hij geen nat pak meer gehad!


Nog andere tips:

Deze tips heb ik niet uitgeprobeerd omdat we onze oplossing al hadden, maar omdat ze heel logisch en slim zijn, wil ik ze toch graag met je delen. Misschien werken ze wel heel goed voor jouw kindje!


Pampers Active Baby-dry

Het schijnt ook te helpen om van merk luiers te wisselen en de Pampers Active Baby-dry te proberen. Deze luiers bieden wel 12 uur bescherming door de super absorberende kern.


Grotere maat luier

Dit deden wij toen Matthias net een paar maanden oud was en ook een doorlekfase had. Dit werkte toen erg goed! Een grotere luier heeft een groter absorberend oppervlakte. Let op dat je de luier wel strak genoeg aan doet zodat het niet bij de beentjes of buik lekt. Vouw eventueel het randje bij de buik en de randjes bij de beentjes naar binnen.


Ik hoop dat er een goeie tip voor je bij zit!

Of heb jij nog een andere tip? Deel hem in de reacties!


x Miranda


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page