top of page

Dagritme Matthias - 10 maanden

Een dagritme is natuurlijk bij elke baby anders. Soms twijfel ik wel eens of ik het allemaal nog wel goed doe en goed meega met de groei van mijn kind. Zit hij al in een ritme dat voor hem werkt, maar ook voor mij? Vaak doe ik voor mijn gevoel maar wat. Maar nu merk ik steeds vaker dat er meer ritme ontstaat, voor een langere periode. Misschien vraag jij je op dit moment af wat voor ritme logisch zou zijn op dit moment voor je baby. Daarom deel ik graag ons dagritme met jou, puur ter inspiratie:


08:30 uur Opstaan. Insmeren met eczeemzalf en aankleden. Of eerst in bad, dan insmeren en aankleden.


09:00 uur Ontbijt. 150 ml water met 50 gr tarwebiscuit pap van Nestlé. Of 1 boterham met jam, chocopasta, smeerkaas of smeerworst. De boterham beleg ik dunnetjes en vouw ik dubbel. De ene keer wil die alles zelf vasthouden, de andere keer voer ik hem zachte stukjes en eet hij zelf stukken van de korst. En een bakje met 3 grote eetlepels Griekse yoghurt 10% vet, kleingesneden vers fruit of een scheutje limonade.


09:30 uur In de box spelen. Dan kan ik mezelf even opfrissen en wat klusjes in huis doen zoals de was of vaat.


10:00 uur Samen spelen op de grond. Daarna nog even zelf spelen op de grond. Of we gaan samen wandelen buiten.


10:30 uur 180 ml Nutrilon maken en flesje mee naar boven. Schone luier om en broek uitlaten. Slaapzak aandoen. Samen de gordijnen dichtdoen en het nachtlampje met liedjes aandoen. In de schommelstoel de fles leegdrinken en slaperig in bed leggen. Zelf luistert hij dan het liedje van zijn nachtlampje af en valt vanzelf in slaap.


12:30 uur Aankleden en lunch. 1 boterham met jam, chocopasta, smeerkaas of smeerworst en 1 zakje knijpfruit. Of yoghurt met fruit of limonade erbij, als hij 's ochtends pap heeft gegeten.


13:00 uur In de box spelen. Dan kan ik nog wat klusjes in huis doen zoals de was overgooien, boodschappen bestellen, opruimen. Soms speelt hij boven op mijn kantoor in het campingbedje zodat ik wat bestellingen of ontwerpen af kan maken voor mijn webshop www.mirleuks.nl.


13:30 uur Samen beneden spelen of wandelen als we dat 's ochtends nog niet gedaan hebben. Dan voeren de we eendjes en geitjes in de buurt en doen een paar boodschappen.


14:00 uur Zelf spelen of even tv kijken met een lange vinger of baby Liga, in de kinderstoel of wagen.


15:00 uur 180 ml Nutrilon in de schommelstoel en nog even naar bed.


17:00 uur Aankleden. Papa komt thuis, dus met papa spelen. Dan kan ik het eten maken. Of ik maak nog wat werk af en papa kookt en houd Matthias in de gaten.


17:30 uur Avondeten. Een groente potje. Bon Bebe en Olvarit zijn favoriet. Of een eigen gemaakt groente hapje + een toetje van Nestlé.


18:00 uur In de box spelen terwijl papa en mama eten. Soms komt het uit dat we tegelijkertijd eten, maar vaak is hij nog te ongedurig en eet daarom eerder en doet dan zijn eigen ding in de box. Ook erg fijn om dan even aandacht voor elkaar te hebben als stel.


18:30 uur Met papa of mama of allebei spelen. Of in bad als het 's ochtends niet gelukt is en het al wel nodig was.


19:00 uur Papa maakt Matthias klaar voor bed. Schone luier, insmeren met de zalven, gezichtje en handjes schoonmaken met Zwitsal Naturals Micellair water, pyjama aan en slaapzak aan. Ik geef Matthias in de schommelstoel de fles, wat een pyjamapapje van Nestlé is of 180 ml Nutrilon.


22:00 uur 180 ml Nutrilon al slapende bij papa of mama, in de schommelstoel.


Dit is een tijd lang Matthias zijn ritme geweest. Ondertussen is hij overgestapt naar soms maar 1 slaapje of een fles minder. Zodra ik grip heb op zijn nieuwe ritme zal ik deze weer delen in een blog. Ik hoop dat je wat hebt aan deze informatie, om goed het ritme van je eigen dag met je baby te bepalen.


You got this mama!


x Miranda


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page