top of page

DIY Fotoboekje met behang in 5 stappen

Bijgewerkt op: 15 nov. 2020

Behang over van de babykamer? Zonde om weg te gooien! Hoe leuk is het om resten van dat behang als achtergrond te gebruiken voor baby foto's?! In 5 stappen laat ik je zien hoe!

Fan

Tijdens mijn zwangerschap ontdekte ik al snel de leuke producten van Little Dutch en was gelijk fan! Met mijn babyshower kreeg ik veel spullen van de Adventure Blue lijn. Ook Matthias zijn kamer kreeg Little Dutch behang. Toen ik 2 maanden geleden op Instagram een oproep zag, door Little Dutch voor baby modellen, gaf ik Matthias gelijk op!


Fotoshoot

Ik werd gebeld of we 2 dagen later op donderdag langs konden komen voor een fotoshoot van Matthias met nieuwe Little Dutch producten. We werden enthousiast ontvangen door een team van lieve dames. Matthias liet zich van zijn beste kant zien, lachte naar iedereen en ook naar de camera. Er werden in 2 uur tijd prachtige foto's gemaakt. Hij viel zelfs nog even in slaap, wat ook lieve foto's opleverde.


Fotoboekje

Een paar weken na de shoot kreeg ik de foto's per email binnen. Ze zijn zo leuk geworden! Ik mag ze helaas nog niet delen omdat de nieuwe collectie nog niet 'online' is, dus heb ik ervoor gezorgd dat je alleen Matthias z'n grote blauwe ogen op de foto's kunt zien. Het leuk me erg leuk een boekje te maken met de foto's van de fotoshoot en het resultaat wil ik graag met je delen!


Sostrene Grene

Ik was op bezoek geweest bij mijn nichtje en die had voor haar pasgeboren baby een kleine journal gekocht bij Sostrene Grene en daar de eerste foto's en kaartjes in gedaan. Dat vond ik een onwijs leuk idee en thuis kwam ik resten van het Little Dutch behang tegen. Ik besloot deze op maat in stroken te knippen en zo het boekje te bekleden.

Aan de slag!


Stap 1:

Bij Sostrene Grene verkopen ze deze journals van kraft papier. Ze kosten €1,98 per stuk. Elke bladzijde is gevouwen tot 1 vak, aan beide kanten.


Stap 2:

Knip de stroken op maat met een liniaal en schaar of snijbord (Action of we r memory keepers). Je kunt ook een stuk karton op maat snijden en deze als sjabloon gebruiken. Vervolgens snij je met een mesje de stukken behang uit rondom je sjabloon, op een snijmat. Ik maakt een extra snede in het papier voor de voorkant, aangezien daar het bindtouwtje doorheen moet.


Stap 3:

Beplak de bladzijdes met het behang. Je kunt het beste een Pritt stift gebruiken. Gebruik ook stukken om in het vak te schuiven als achtergrond. Extra: Ook maakte ik tags die in de vakjes paste en typte korte verhalende zinnen op dik papier, printte dit uit en sneed op maat.


Stap 4:

Versier de voorkant van het boekje. Ik tekende een auto en boom en knipte deze uit met een klein precisie schaartje (Action). Met een stuk wit papier als achtergrond, plakte ik met dikke dubbelzijdige foamtape (Action) deze vast.


Stap 5:

Print de foto's uit of laat ze drukken bij bijvoorbeeld Kruidvat en schuif de foto's op de goede volgorde in het boekje. Je kunt elke pagina nog verder versieren. Extra: Ik scande een stuk van het behang in met mijn printer en sneed wat van de figuurtjes uit met Photoshop. Hier maakte ik vervolgens die-cuts van en sneed deze uit met mijn Silhouette Cameo. Ook tekende ik een weg en knipte deze op maat met elke bladzijde zodat het net leek alsof de auto op de voorkant door het boekje over de weg ging rijden. De bladzijdes versierde ik met de die-cuts en ik liet de figuurtjes 'aan de weg staan'. Met nog wat uitspraken-stickertjes rondde ik het versieren af.


Als extra versiering aan de buitenkant, maakte ik nog een hanger met bedels en hing deze aan de bovenste bindring van het boekje.

Nu hebben de prachtige foto's van de Little Dutch fotoshoot een eigen plek. Het was zo leuk om te maken! Lijkt het je leuk om uit te proberen?


Ik hoop dat je er ook zo van zult genieten!


x Miranda13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page