top of page

Ochtend Routine. Snelle beauty & Self-Care voor mama's!

De meeste ochtenden word ik wakker gemaakt door het vrolijke gebrabbel van Matthias. Ik ga eerst naar hem toe om hem een aai over z'n bol en z'n speen te geven. Als hij nog lekker rustig is, geef ik hem een knuffelbeest om mee te spelen en neem 5 minuten voor mezelf om me klaar te maken voor de dag. Graag deel ik mijn routine met je, ter inspiratie!


Love Beauty And Planet

Ik begin met het borstelen van mijn haar, doe een staart in en zet mijn haarband op mijn hoofd om alle haren goed uit mijn gezicht te houden. Vervolgens was ik mijn gezicht met de Face Cleansing Oil van Love Beauty And Planet, gemaakt van kokoswater en mimosa bloemen. En om de dag gebruik ik ook de Face Scrub die gemaakt is met Muru Muru butter en lekker ruikt naar rozen. Love Beauty And Planet is vegan en verpakt in gerecyclede flessen! Er zit een pompje op de flessen, dus dat is een nog snellere en makkelijke handeling om mee te nemen in je ochtend routine. Daarna gebruik ik de hydraterende gezichtscrème van Olaz Regenerist Whip. Deze crème zag ik aangeraden worden door Jonathan van Ness in Queer Eye (Netflix) aan een deelneemster en omdat het voor haar fijn werkte besloot ik het op te zoeken en heb ik het gekocht. De crème voelt zijdezacht aan, ruikt naar die typische Olaz geur en laat je huid heerlijk zacht voelen. In combinatie met de crème gebruik ik ook het Olaz Regenerist Serum en smeer die nog op voor ik de crème gebruik, als aanvulling.


Deo en parfum

Vervolgens spuit ik deodorant op. Ik gebruik Beauty Finish van Dove, omdat deze heerlijk naar bloemen ruikt, hydrateert en vitamine E bevat. Vitamine E neutraliseert schadelijke invloeden van buitenaf en versterkt de barrièrefunctie van de huid. Daarna spuit ik wat van mijn luchtje in mijn hals, decolleté en op mijn polsen. Momenteel is dat Seductive van Guess; een fijne bloemige en fruitige geur maar niet te zoet.


Make Up + 5 min

Als ik nog wat langer de tijd heb en de energie ervoor, dan doe ik ook een basis make upje op. Eerst gebruik ik mijn primer van Etos op mijn hele gezicht en doe ik oogprimer van Essence op mijn oogleden. Ik doe mascara op mijn wimpers; momenteel gebruik ik The Colossal van Maybelline want deze heeft een erg fijn dik borsteltje, dus lekker snel klaar. Met een wenkbrauwpotlood van Rimmel London kleur ik mijn wenkbrauwen lichtjes in. Daarna doe ik eyeliner op van Maybelline Hyperprecise All Day, dit is net een stift en loopt uit in een puntje dus je kunt, na even oefenen, hiermee goed een wing maken. Vervolgens pak ik mijn go to oogschaduw palet ' The Nudes' van Maybelline. Het liefst gebruik ik de oogschaduw borsteltjes van EcoTools. Deze zijn zacht, stevig en gemaakt van ecologisch bewuste materialen. Met een dik borsteltje breng ik wat donkerbruin poeder aan op mijn oogplooi. Vervolgens doe ik een roze kleur op een ander dik en zacht borsteltje en vervaag de bruine randjes richting mijn wenkbrauw waardoor het roze uitwaaiert naar boven. Op mijn oogleden doe ik een gouden kleur en trek ik mijn eyeliner nog 1x over. Daarna breng ik nog wat Maxi Blush op mijn wangen aan van Rimmel London en klaar!


Mijn haar heb ik eigenlijk altijd in een staart want dat is wel het makkelijkst met een baby met grijpgrage handjes. Kleding die ik aan wil doen leg ik de dag van te voren klaar, want dat kan ik 's ochtends echt niet bedenken met m'n slaapkop. En als ik een dag nergens heen hoef, dan loop ik net zo graag in een korte of lange trainingsbroek met een T-shirt.


Met deze 5 á 10 minuten voor jezelf begin je je dag goed!


x Miranda
16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page