top of page

Meal Prep Recepten

Bijgewerkt op: 20 jul. 2020

Meal Prep houdt in, dat je gerechten klaarmaakt voor één of meerdere dagen. Je verpakt de maaltijden per portie in zakjes en bakjes en bewaart het in de koelkast of vriezer. Ideaal om, bijvoorbeeld tijdens de kraamweek, toch de schijf van vijf binnen te krijgen. Graag deel ik 3 van mijn favoriete meal prep maaltijden met je. Alle maaltijden kunnen, na bereiding, in de koelkast worden bewaard voor 4 dagen of in de vriezer voor 3 maanden.


Rijst met kipgehakt en Mexicaanse groenten

4 porties

2 paprika's, in langwerpige stukken

1 grote rode ui, in langwerpige stukken

600 gr kipgehakt

Taco kruiden

1 blik Heinz tomatenblokjes

Blikje kidneybonen

Blikje mais

1 pot milde salsa

1 limoen

Geraspte kaas

2 kopjes rijst


Bereiding:

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit olie in een hapjespan. Bak de paprika en rode ui, met wat zout en peper naar smaak. Roer regelmatig en bak voor een paar minuten tot de groenten zacht zijn. Haal de groenten uit de pan en zet apart.

Voeg het kipgehakt toe aan de pan en besprenkel met taco kruiden. Bak tot het kipgehakt gaar en bruin is. Voeg blik tomatenblokjes toe en laat 5 minuten koken op een laag vuurtje.

Maak de porties klaar als volgt: een portie rijst, een schep kidneybonen, een schep mais, een schep salsa, geraspte kaas naar smaak, een schep paprika/ui, 2 scheppen kipgehakt en een partje limoen. Eetsmakelijk!


Quesadillas

4 porties

8 kleine tortilla's

2 kipfilets

1 paprika

Taco kruiden

Geraspte kaas

Guacamole/salsa


Bereiding:

Snij de kipfilets in kleine stukjes. Snij de paprika in langwerpige stukken. Verhit olie in een pan en voeg de kipfilet toe. Voeg tacokruiden toe en bak bruin. Voeg de paprika toe en bak alles gaar. Verpak per portie. Wanneer je het gaat eten, verhit dan de tortilla's even in de magnetron zodat ze crispy worden. Smeer guacamole of salsa op de tortilla en verdeel een portie kip/paprika over de tortilla. Bedek met geraspte kaas en leg een tweede tortilla erbovenop. Verwarm 30 sec tot 1 minuut in de magnetron. Snij in 4 punten en laat even afkoelen. Eetsmakelijk!



Rijst met kip en groenten

4 porties

2 kipfilets in stukjes

1 broccoli in roosjes

1 rode ui, klein gesneden

1 kopje cherrytomaten

1 medium courgette, in stukjes

2 teentjes knoflook, klein gesneden

1 theelepel Italiaanse kruiden

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

1/2 theelepel paprikakruiden

2 eetlepels olijfolie

2 kopjes rijst


Bereiding:

Verhit de oven voor op 230 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Plaats de kip en groenten op de bakplaat. Besprenkel met alle kruiden, olie en knoflook. Plaats in de oven voor zo'n 15 tot 20 minuten. Kook ondertussen de rijst via de instructies op de verpakking. Maak de porties klaar als volgt: een portie rijst, een schep van elke groente, een schep kip. Eetsmakelijk!



Deze maaltijden zijn gegarandeerd een succes. Geniet ervan!


X Miranda





Bron:

Tasty App

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page