top of page

Eerste hapjes! Ella's Kitchen = aanrader!

Bijgewerkt op: 28 jul. 2020

Het was zover! Matthias mocht de eerste hapjes groenten en fruit gaan eten! Op mijn verjaardag, omringd door mijn toekijkende familieleden, hield ik Matthias zijn eerste hapje voor. Wortel. Hij likte er even aan, deed zijn mond open en keek een partij moeilijk toen het in zijn mond zat. Een tweede hapje zat er dan ook niet in. Hij zoog zijn onderlip naar binnen en de lepel kwam er niet doorheen, dus dat was dat. Maar in mijn ogen had hij het prima gedaan, zo'n eerste hapje. Binnen een paar weken at hij al hele potjes leeg, dus ging ik op onderzoek uit naar alle soorten en smaken die er te krijgen zijn. Welke smaken en merken zijn eventueel handig om mee te beginnen?


Stappenplan

Op diverse blogs en websites vind je stappenplannen voor het beginnen met vaste voeding. Ik gebruik het stappenplan van Nutricia, https://hapjesplan.nutriciavoorjou.nl/.

Je kunt zelfs een heel eetdagboek bijhouden, waar ik me normaal ook op gestort zou hebben, gewoon omdat het leuk is, maar nu even de energie niet voor heb. Gewoon, heel eerlijk.


Groenten

Maar de tip om met groenten te beginnen, omdat bewezen is dat als daarmee begonnen wordt, kinderen later beter groenten lusten, nam ik zeker ter harte. Bloemkool, broccoli, doperwt, wortel en pompoen. Hij heeft ze allemaal geprobeerd, steeds een hapje, soms twee. Toen besloot ik dat we toch al ook fruit gingen proberen, omdat ik merkte dat de oefenmomenten Matthias tegen begonnen te staan en ik niet wou dat hij al afkeer kreeg voor nieuwe dingen proberen, voor hij fruit ook had geproefd.


Fruit

Zodra we begonnen met fruit, at hij binnen een paar dagen al een heel potje fruithap leeg. De mix appel, nectarine en banaan van Olvarit Bio bleek favoriet, evenals de appel, banaan, mango van Olvarit. Appel, banaan met koek van Hipp vond hij ook lekker en alle varianten van fruithappen van Ella's Kitchen. Groenten hapjes van een enkele smaak daarentegen, gingen een stuk moeizamer. Groenten met fruit mixen dan maar?


Ella's Kitchen

Dat dacht Ella's Kitchen blijkbaar ook! Ella's Kitchen is opgericht door Paul, Ella's vader. Hij is Ella's Kitchen begonnen om deze generatie de mogelijkheid te geven een gezonde relatie met eten op te bouwen. De kleurrijke zakjes met doodles van groenten en fruit zien er niet alleen leuk uit, maar de maaltijden zijn ook nog eens biologisch, met super handige draaidop en niet zwaar om mee op stap te nemen (tov glazen potjes). Er zijn zowel groenten als fruit en groenten gemixt met fruit maaltijden! Ideaal dus, een echte aanrader! Je kunt ook lid worden van de Kleine Foodies Club. Je ontvangt dan een leuk starterspakketje met mijlpaalkaarten en e-mails boordevol handige tips! Ga voor meer info naar: https://www.ellaskitchen.nl/


Tip

Bij Kruidvat vond ik pakken van 4 kuipjes met fruit. Je hebt keuze uit rood fruit, gemengd fruit en appel/peer. De kuipjes bevatten 100 gr per kuipje en zijn een kleinere portie dan de fruitpotjes van andere merken (120 - 190 gr). Echt ideaal om mee te beginnen vanaf 4 maanden. Een pak kost 2,09 en op dit moment hebben ze een actie: 3 pakken voor 4,00. https://www.kruidvat.nl/kruidvat-vol-fruit-gemengd-fruit-fruitmaaltijd/p/1815059


Houdbaarheid

Kruidvat fruit kuipjes: Op kamertemperatuur bewaren en direct gebruiken.

Olvarit: Na opening gekoeld bewaren en binnen 24 uur gebruiken.

Olvarit Bio: Na opening gekoeld bewaren en binnen 24 uur gebruiken.

Bonbébé: Na opening gekoeld bewaren en binnen 24 uur gebruiken.

Ella's Kitchen: Na opening gekoeld bewaren en binnen 48 uur gebruiken.

Kruidvat: Na opening gekoeld bewaren en binnen 48 uur gebruiken.

Jumbo: Na opening gekoeld bewaren en binnen 48 uur gebruiken.

Hipp: Na opening gekoeld bewaren en binnen 3 dagen gebruiken.


Opwarmen

Bij een groente hapje kun je om te beginnen de helft in een bakje doen en in de magnetron verwarmen (15 sec op 600 watt). Zodra je baby een heel potje op kan, doe je deze 30 seconde op 600 watt in de magnetron. De zakjes van Ella's Kitchen leg je in warm water om te verwarmen. Fruit hapjes geef ik op kamertemperatuur en verwarm ik indien nodig ook even in de magnetron, als het een restje uit de koelkast is. Daarna roer ik er nog een lepel koud restje doorheen om het niet te heet te laten zijn.


Veel succes met het geven van de eerste hapjes! Mocht je ook handige dingen ondervonden hebben, laat het me dan vooral weten in de reacties hieronder!


x Miranda

364 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page