top of page

Duurt lang! Bijna uitgerekend en afleiding nodig? Hier vind je tips!

Toen ik 39 weken zwanger was van Matthias kon ik de spanning enorm voelen. Nog even en dan is hij er! De dagen gingen zo ontzettend sloom. Dus ging ik op zoek naar afleiding en maakte een plan voor de laatste week tot mijn uitgerekende datum. Zowel efficiënte als praktische dingen en leuk om te doen. Ik heb ervan genoten dus ik deel graag mijn tips!


Spa dagje

Neem de hele dag de tijd om jezelf te verzorgen en te ontspannen. Ik begon 's ochtends met een uitgebreid ontbijtje in badjas en maakte dit natuurlijke DIY recept voor een haarmasker. Daarna ging ik naar de badkamer en maakte, al zittende op een kruk, mijn gezicht schoon en gebruikte een gezichtsscrub. Ook knipte ik mijn nagels, deed nagelverharder op en borstelde lang mijn haar uit. Ik epileerde mijn wenkbrauwen en bovenlip , schoof een haarband op m'n hoofd en deed een elastiek in m'n haar. Tijd voor maskertjes! Van mijn vriendinnen had ik een pakket gekregen van Action, van de Troetelbeertjes. Deze pakketten hebben ze nog steeds bij Action en het bestaat uit een tube heerlijk zachte body lotion, een sheet masker voor het gezicht en het allerleukste, ook een buik masker! Daarna gebruikte ik een heerlijk voeten en handen masker van Action, met aan de ene kant van de verpakking een scrub en aan de andere kant een masker. Ik zette een teiltje op een grootte handdoek neer, met daarin warm water, lavendelolie en magnesium. Voor het afspoelen, maar ook als voetenbadje want magnesium helpt namelijk goed tegen gezwollen voeten en enkels. Terwijl ik mijn voeten, handen, gezicht en buik verzorgde keek ik heerlijk Netflix op de bank en nam rustig de tijd voor alles. Toen stapte ik onder de douche, we hebben helaas geen bad, en probeerde ik alles zo goed mogelijk te scheren, waste mijn haren en deed mijn zelfgemaakte haarmasker in. Toen scrubde ik mijn huid en sopte deze in met een lekker sopje. Na het afdrogen smeerde ik mijn huid in met de tube body lotion van de Troetelbeertjes, gebruikte de rootspray van 'This is it' van Action, een antiklit spray en föhnde mijn haar droog. 's Avonds voelde ik me heerlijk rozig, alles rook lekker, voelde zacht, glad en ready!

Meal Prep

Waar ik ook ontzettend mee geholpen was, was van tevoren maaltijden maken en invriezen voor de kraamweek en tijd daarna. Je maakt een paar invriesgeschikte gerechten in een grote hoeveelheid en vriest deze per portie in. Zo hoef je 's morgens, in je kraamweek, alleen maar het gewenste aantal porties uit de vriezer te halen om te laten ontdooien en verwarm je het 's avonds in een pan, de oven of magnetron. Zo relaxed! Klik hier voor de blog met alle recepten.


Houd een dagboek bij

Bij Action kocht ik een simpel notitieboekje en versierde deze zelf. Ik beplakte de kaft met mooi papier en gebruikte stickers, een journal card en kunststof bloemetjes om de voorkant te versieren. Hierin hield ik vanaf week 39 elke dag bij wat ik had gedaan en hoe ik me voelde. Het hielp om de tornado aan gedachtes en spanning van me af te schrijven en het is ontzettend leuk om nu terug te lezen, wetende wat ik nu weet. Ook de pagina's versierde ik met stickers en washitape. Random stickers plakken is ontzettend relaxt om te doen! Ik beviel met 40 weken en 1 dag, dus had nog een aantal pagina's over. Ik besloot hier het bevallingsverhaal op te schrijven en als je nog steeds pagina's over hebt, kan je partner eventueel ook zijn kant van het verhaal opschrijven.


Schrijf een brief aan je baby

Hoe bijzonder is het voor je zoon of dochter om later een handgeschreven brief te hebben van zijn/haar mama, die ze heeft geschreven in afwachting van zijn/haar geboorte. Schrijf alles op wat je hoopt voor je kind, waar je het meest naar uitkijkt, hoeveel je van hem/haar houdt en wat je allemaal ervaart. Stop de brief in een envelop en bewaar op een plek waar je het makkelijk terug kunt vinden.


Bak koekjes, cake of taart

Als je het leuk vind om te bakken is dit nu natuurlijk een perfect tijdverdrijf. Zet een stoel in de keuken en ga los met het maken van brownies, cupcakes, koekjes, donuts, wafels, cake of taart. Het geeft waarschijnlijk wel een zooitje, maar je partner of moeder wil vast wel even helpen opruimen, hopelijk.


Ik hoop dat je wat inspiratie haalt uit mijn tips en als je zelf nog tips hebt, dan lees ik die heel graag in de reacties! Succes met de laatste loodjes. You got this mama!


x Miranda

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page