top of page

Difrax flessen. Wel of niet? Mijn pro's en cons.

Een paar dagen na Matthias zijn geboorte besloten we over te stappen op voeding per fles, in plaats van voeding aan de borst. Dag in dag uit hadden we geprobeerd de borstvoeding te laten werken maar hij was er simpelweg te ongeduldig voor en mijn stresslevel piekte ondertussen zo hoog als de Mount Everest. We hadden alleen wat flessen in huis die we gekregen hadden in zwangerschapspakketten en niet geschikt waren voor een pasgeboren baby. Dus op aanraden van de kraamverzorgster racete mijn moeder naar de winkel, om een Difrax fles te halen.


Soorten flessen

Natural s-fles

Vanaf geboorte te gebruiken. Deze fles is te verkrijgen in een kleine maat met een inhoud van 170 ml en een grotere maat met een 250 ml inhoud.

Wide s-fles

Vanaf geboorte te gebruiken. Deze fles heeft een inhoud van 310 ml, is een stuk wijder dan de Natural en is in combinatie met een grotere speen ook te gebruiken als papfles.

Handgreep babyfles

Te gebruiken vanaf 6 maanden, met een opening in de fles zodat je baby hem zelf kan vasthouden. Deze fles heeft een inhoud van 240 ml.


Pro's


Buikkrampjes (anti-colic)

De voordelen van de Difrax fles is onder andere dat de flessen anti-colic zijn. Door de S vormige bocht in de fles zuigt je baby alleen melk uit de speen en geen lucht. Hierdoor kan het darmkrampjes aanzienlijk verminderen. Voor Matthias werkte dat goed.


Gewicht en uiterlijk

De flessen zijn lekker licht en komen in diverse leuke kleuren en printen. Wij hebben bijvoorbeeld een handgreepfles met Woezel en Pip.



Cons


Lekken

Misschien gebruik je zelf ook de Difrax flessen voor je kindje en herken je dit probleem. Soms gaat de fles ineens lekken lans het ventiel aan de onderkant. Heel Google hebben wij afgezocht naar iemand die ook dit probleem had en ook de oplossing, maar tevergeefs. Mede de reden waarom ik deze blog schrijf. We hebben namelijk ondervonden dat je de fles heel goed droog moet wrijven per onderdeel en dan bij het aandrukken het siliconen ventiel met je duimen in de onderkant moet duwen tot hij vacuüm gezogen zit. Op deze manier lekken de flessen niet meer.


Flessenwarmer

Na een paar dagen de fles verwarmen in een pannetje, vond ik het toch een fijner idee om hem te verwarmen in een flessenwarmer. Difrax heeft ook een flessenwarmer ontwikkeld, alleen is deze niet meer via de website te bestellen, of welke website dan ook. Vreemd dacht ik, maar voor de rest ook niks. Via Marktplaats vonden we iemand een paar dorpen verderop die een gloednieuwe verkocht en haalde hem op. De fles paste er perfect in en na 3 minuten is de fles warm. Ideaal voor het verwarmen van borstvoeding! Echter, na een paar maanden begon de coating van het verwarmingselement af te bladderen in minuscule stukjes. Dit zagen we pas nadat het al een grote kale zwarte plek was geworden. Het idee dat Matthias dat al die tijd in z'n melk had gehad maakte me erg pissig. Gelukkig heeft ie er niks aan overgehouden maar getver. Ook is het de bedoeling dat je de onderkant van de fles vervangt door het verwarmingselement. Dat ding is best wel zwaar dus daardoor echt even wennen met de fles geven en niet heel comfortabel. En dan heb je dus een la vol met onderkanten van Difrax flessen.


Tegenwoordig

Ondertussen zijn we overgestapt op flessenvoeding en verwarmen we de fles in de magnetron. Zo'n 35 - 40 seconden op 600 watt voor 180 ml tot 210 ml. Fijn dat de flessen weer zo licht zijn omdat we de onderkanten weer kunnen gebruiken. Nu we weten hoe we het lekken kunnen voorkomen en de verwarmer niet meer gebruiken, bevallen de flessen heel erg goed!


Hopelijk heb je wat aan mijn tips, voor het kiezen van de juiste flessen voor je kindje.


x Miranda



715 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page