3x makkelijk babyrecept - vanaf 10 á 12 maanden
Met kerst schreef ik een blog met makkelijke recepten voor een 3 gangen diner voor baby's. Ik heb daardoor gelijk de smaak te pakken gekregen en me verder verdiept in zelf babyvoeding maken. Wist je dat ook de Albert Heijn diverse recepten voor babyvoeding heeft? Leuk om eens te kijken! Zie onderaan deze blog voor de link. Graag deel ik mijn uitgeprobeerde recepten met jou. Ze zijn allemaal in de smaak gevallen bij Matthias!
Macaroni met spinazie, roomkaas en tomaat
4x ongeveer 200 gr
1 koffiekopje macaroni
Half pak spinazie a la créme (iglo)
2 tomaten
Half bakje zuivelspread (roomkaas)
Peterselie
Kook de macaroni gaar in kokend water met wat peterselie. Bereid in een andere pan de spinazie a la crème. Schenk kokend water in een grote kom. Maak een kruisje in de bovenkant van de tomaten zodat het vel los komt en leg een paar minuten in het kokende water. Giet dan af en koel de tomaten met wat koud water. Haal het vel eraf en snijd de zachte gedeeltes van de tomaten af. Giet de macaroni af. Meng de macaroni met de spinazie, tomaten en voeg de roomkaas toe. Gebruik een staafmixer of blender om het tot een smeuïg hapklaar geheel te maken. Klaar!
(Let op, nitraat voeding dus niet vaker dan 2 keer per week. Bron: Voedingsmiddelen niet geschikt voor baby’s - Oei, ik groei!
Aardappel met wortel, kip en peterselie
4x ongeveer 200 gr
300 gr stamppot aardappelen
300 gr geschrapte wortels
300 gr kipfilet blokjes
Peterselie
Kook de aardappelen volgens de verpakking. Kook de wortelen volgens de verpakking en strooi wat peterselie toe aan het water. Zet een koekenpan op het vuur. Voeg een beetje boter toe en bak de kipblokjes gaar, bestrooit met wat peterselie. Wanneer alles gaar is, pureer je het met een vork, staafmixer of blender tot een smeuïg hapklaar geheel. Klaar!
Aardappel, bloemkool en gehakt
4x ongeveer 200 gr
300 gr stamppot aardappelen
300 gr bloemkool
300 gr gehakt
Kook de aardappelen volgens de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook zacht. Doe een beetje boter in een koekenpan en bak het gehakt bruin. Meng de aardappel, bloemkool en gehakt met elkaar en pureer tot een smeuïg hapklaar geheel. Klaar!
Ik gebruik de handige bakjes van Nûby om de porties in te bewaren. Deze bakjes kunnen zowel in de vriezer als magnetron! Check ook eens de recepten van Albert Heijn: Babyvoeding | Populaire Allerhande recepten | Albert Heijn (ah.nl)
x Miranda
