top of page

3x makkelijk babyrecept - vanaf 10 á 12 maanden

Met kerst schreef ik een blog met makkelijke recepten voor een 3 gangen diner voor baby's. Ik heb daardoor gelijk de smaak te pakken gekregen en me verder verdiept in zelf babyvoeding maken. Wist je dat ook de Albert Heijn diverse recepten voor babyvoeding heeft? Leuk om eens te kijken! Zie onderaan deze blog voor de link. Graag deel ik mijn uitgeprobeerde recepten met jou. Ze zijn allemaal in de smaak gevallen bij Matthias!


Macaroni met spinazie, roomkaas en tomaat

4x ongeveer 200 gr

1 koffiekopje macaroni

Half pak spinazie a la créme (iglo)

2 tomaten

Half bakje zuivelspread (roomkaas)

Peterselie


Kook de macaroni gaar in kokend water met wat peterselie. Bereid in een andere pan de spinazie a la crème. Schenk kokend water in een grote kom. Maak een kruisje in de bovenkant van de tomaten zodat het vel los komt en leg een paar minuten in het kokende water. Giet dan af en koel de tomaten met wat koud water. Haal het vel eraf en snijd de zachte gedeeltes van de tomaten af. Giet de macaroni af. Meng de macaroni met de spinazie, tomaten en voeg de roomkaas toe. Gebruik een staafmixer of blender om het tot een smeuïg hapklaar geheel te maken. Klaar!


(Let op, nitraat voeding dus niet vaker dan 2 keer per week. Bron: Voedingsmiddelen niet geschikt voor baby’s - Oei, ik groei!


Aardappel met wortel, kip en peterselie

4x ongeveer 200 gr

300 gr stamppot aardappelen

300 gr geschrapte wortels

300 gr kipfilet blokjes

Peterselie


Kook de aardappelen volgens de verpakking. Kook de wortelen volgens de verpakking en strooi wat peterselie toe aan het water. Zet een koekenpan op het vuur. Voeg een beetje boter toe en bak de kipblokjes gaar, bestrooit met wat peterselie. Wanneer alles gaar is, pureer je het met een vork, staafmixer of blender tot een smeuïg hapklaar geheel. Klaar!


Aardappel, bloemkool en gehakt

4x ongeveer 200 gr

300 gr stamppot aardappelen

300 gr bloemkool

300 gr gehakt


Kook de aardappelen volgens de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en kook zacht. Doe een beetje boter in een koekenpan en bak het gehakt bruin. Meng de aardappel, bloemkool en gehakt met elkaar en pureer tot een smeuïg hapklaar geheel. Klaar!


Ik gebruik de handige bakjes van Nûby om de porties in te bewaren. Deze bakjes kunnen zowel in de vriezer als magnetron! Check ook eens de recepten van Albert Heijn: Babyvoeding | Populaire Allerhande recepten | Albert Heijn (ah.nl)


x Miranda
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page